Nieuwsbrief Q3 2021

Toch een andere nieuwsbrief lezen?


*|MC:SUBJECT|*

Fresh Dynamics 

Dynamics AX / 365FO Partner

Nieuwsbrief Fresh Dynamics Q3 2021

Inhoud:

Actueel Fresh Dynamics, eén van onze actuele projecten
en wat zeggen onze klanten?
Actueel Fresh Dynamics

Graag wijzen we u er op dat onze kracht ligt in het samenwerken
met onze partners. Wij weten namelijk zeker dat de rekensom
1 + 1 = 3 klopt! Zie hieronder voor een deel van deze partners.
Wij breiden onze samenwerkingen uit. 
Eén van onze actuele projecten

Bij Spirotech wordt door een functioneel consultant van Fresh Dynamics, in samenwerking met mensen van Spirotech, WHS geïmplementeerd.

Over Spirotech: 

Sinds de uitvinding van de revolutionaire SpiroTube door de oprichter van het bedrijf, Frans Roffelsen, ontwikkelde Spirotech zich tot een expert op het gebied van systeemwater kwaliteit in gesloten HVAC systemen.

"Tegenwoordig zijn we nog steeds een familiebedrijf met aanwezigheid over de hele wereld. Het is onze toewijding om u de beste oplossingen te bieden die u helpen energie te besparen, het comfort te verhogen en de prestaties van koel- en verwarmingssystemen te optimaliseren. Het heeft ons de reputatie opgeleverd van een toonaangevende expert in systeemwaterkwaliteit. Niet alleen door producenten de beste kwaliteit te leveren, maar ook door onze kennis te delen en u op elke mogelijke manier te ondersteunen. "

Zie verder
 Spirotech, de expert in systeemwaterkwaliteit - Spirotech.

 
Over het project: 

Spirotech maakt momenteel slechts gebruik van enkele basisfuncties van WHS. Het wordt tot nu toe alleen gebruikt voor het outbound proces. Deze basisfuncties zijn in het verleden door verschillende partners geïnstalleerd. Het gevolg is dat Spirotech geen goede controle heeft op het voorraadbeheer. Onlangs heeft Spirotech besloten om de WHS functionaliteit maximaal in te gaan zetten, van inbound tot outbound, inclusief productie, voorraadbewerking in het magazijn, het retourproces en ook het transferorderproces. 

Spirotech was op zoek naar een partner met wie zij dit zouden kunnen implementeren en kwamen uit bij Fresh Dynamics. Fresh Dynamics is dit project gestart, waarbij er gebruik gemaakt wordt van de standaard WHS functionaliteit in AX2012 R3. Hiermee wordt bereikt dat de goederen volledig traceerbaar zijn van inbound tot outbound, inclusief productie-, voorraadverbewerkingen en retourprocessen en dat het voorraadbeheer weer onder controle is. 

 
Wat zeggen onze klanten
Verbindend in biologisch

Udea is een groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food. Daarnaast is Udea franchisegever van de supermarktketens Ekoplaza & Marqt. Zij richten zich op de Benelux en levert aan biologisch specialisten en foodservice. Door diverse overnames en andere ontwikkelingen is Udea de afgelopen jaren uitgegroeid tot een speler van formaat. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Vanuit die positie neemt Udea haar verantwoordelijkheid: Udea wil maatgevend zijn in de biologische wereld en door haar keuzes leiderschap tonen. Niet alleen op korte termijn en gericht op snelle resultaten, maar vanuit een duurzame visie geschraagd door integere keuzes. Dit zal leiden tot groei van biologische landbouw en en consumptie, waarbij een gezonde en duurzame voedselketen ontstaat. 

Udea werkt met Microsoft Dynamics 365 Finance (Dyn365F). Momenteel is men bezig met de optimalisatie van de Finance-processen. In de nabije toekomst wil men ook Operations gaan gebruiken ter vervanging van het huidige logistieke systeem. Sinds 1 januari 2021 werkt de Belgische zusteronderneming Craenendonk nv ook met D365F. Dit is een retail-organisatie, die de Origin'o winkels in beheer heeft. Men zit in een transitie om deze winkels onder het Ekoplaza label te brengen.

Voor de implementatie van D365F bij Craenendonk nv heeft Udea externe capaciteit ingehuurd. Een consultant van Fresh Dynamics ontzorgt Udea hierbij. Een extra complexiteit bij Craenendonk is de Belgische BTW-inrichting (denk aan INTERVAT en gedeeltelijk aftrekbare BTW). Onderdeel van de implementatie is de inrichting van de Purchase to Pay applicatie Easy Invoice, wat volledig geïntegreerd is met Dyn365FO. Michael van den Hoeven, Financieel directeur bij Udea, wil benadrukken dat de inzet van deze consultant tot volledige tevredenheid van Udea plaatsvindt.

"Er is ruim voldoende kennis van Microsoft Dynamics 365FO aanwezig, het inzicht in de processen van onze organisatie was snel op voldoende niveau om als volwaardige sparring-partner te dienen voor de interne financiële afdeling maar ook voor de externe IT-organisaties waar we mee te maken hebben. Ook met de flexibele ondersteuning op afstand zijn we erg tevreden". 
Wilt u meer weten? Neem dan s.v.p. contact op met Fresh Dynamics.